Aan-slag administratie logo

Email ons

info@aan-slag.nl

Blauwe enveloppe belastingdienst verdwijnt

Vandaag, 14 oktober 2015, start de Belastingdienst de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’. De Belastingdienst gaat namelijk steeds meer post digitaal versturen. De blauwe envelop, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert, verdwijnt daarmee stap voor stap.

Het afscheid van de envelop gebeurt geleidelijk. De eerste berichtenstroom die volledig digitaal gaat is de voorschotbeschikking van Toeslagen in november en december 2015.

De berichtenstromen rondom de aangifte in 2016 gaan komend jaar nog op papier en digitaal. De digitale post wordt verstuurd naar de persoonlijke Berichtenbox op MijnOverheid. Meer informatie hierover staat op belastingdienst.nl/digitalepost.

Voor iedere stroom die overgaat naar volledig digitaal hanteert de Belastingdienst een gewenningsperiode van twee jaar. In deze periode worden berichten zowel op papier als digitaal in de Berichtenbox op MijnOverheid bezorgd.

Berichtenbox op MijnOverheid

Uw klant ontvangt zijn digitale post in zijn berichtenbox op MijnOverheid. Heeft uw klant nog geen account op MijnOverheid? Dan kunt u hem er wellicht op wijzen dat het verstandig is om dit te doen. Op belastingdienst.nl/digitalepost staat eenvoudig op een rijtje hoe uw klant dit kan doen.

Recente berichten