Aan-slag administratie logo

Email ons

info@aan-slag.nl

Nederland vraagt gegevens op bij Zwitserse bank UBS

De Belastingdienst heeft gegevens opgevraagd van Nederlandse rekeninghouders bij de Zwitserse bank UBS, meldt krant Le Temps. Dit in het kader van een onderzoek naar belastingontduiking.
Het gaat om Nederlanders die tussen februari 2013 en december 2014 een rekening hadden bij UBS, waar meer dan € 1.500 op stond. Niet eerder deed Nederland zo’n omvangrijk verzoek. Alleen de VS vroegen op deze schaal eerder gegevens op.

De grootste bank van Zwitserland heeft zijn rekeninghouders eerst zelf benaderd met de vraag of ze aan hun belastingplichten hadden voldaan. De Nederlandse fiscus wilde de resultaten van het onderzoek graag ontvangen, waarna de Zwitserse overheid besloot de procedure openbaar te maken. Nederland is de eerste die via de normale juridische procedures deze weg volgt.

Mogelijk richt de Belastingdienst zich later nog op twee andere Zwitserse banken. Of Nederland de gegevens inderdaad krijgt, moet nog blijken. Experts lieten aan Le Temps weten dat de aanvraag niet specifiek genoeg is.

Recente berichten